Održan tradicionalni miting AK Dinamo-Zrinjevac

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 24, 2018 |

Na Sportskom parku Mladost održan je 44. međunarodni atletski miting AK Dinamo-Zrinjevac, na kojem je nastupilo preko 200 atletičara iz 8 zemalja. Tradicionalni miting svečano je otvorio zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić.

 

Održan je tradicionalni miting AK Dinamo-Zrinjevac s dvije memorijalne discipline – bacanje diska u spomen na dr. Ivana Šebalja i utrka na 400 m u spomen na Ivana Buljata.”Ovo je najstariji, nakon memorijala Borisa Hanžekovića, miting jednog kluba i na to smo ponosni”; kazala je Ana Hanžeković, predsjednica AK Dinamo-Zrinjevac. “Stvar je da u Zagrebu, odnosno u Hrvatskoj velikih i kvalitetnih mitinga poput onog Borisa Hanžekovića, nema. Htjeli smo stvoriti jedan miting koji bi bio al pari tome”, poručio je Marko Šebalj, dopredsjednik AK Dinamo-Zrinjevac.

 

Velika stvar za zagrebačke atletičare bilo je otvaranje atletske dvorane na Velesajmu čime su napokon ostvareni kvalitetni uvjeti treniranja za mlade sportaše, ali želja atletičara AK Dinamo-Zrinjevac je povratak na Maksimir. “Sretni smo i zadovoljni da nam je Mladost dopustila da treću godinu zaredom budemo gosti, ali ono čemu se nadamo je da će nam Grad pomoći da se vratimo na Maksimir gdje atletski klub Dinamo-Zrinjevac i treba imati svoja natjecanja”, poručila je predsjednica AK Dinamo-Zrinjevac

 

Na Sportskom parku Mladost, zagrebački gradonačelnik svečano je otvorio 44. međunarodni atletski miting: “Svjedočimo međunarodnom atletskom mitingu Dinamo-Zrinjevac. Hvala svima koji su ovo organizirali i želim svim natjecateljima dobre športske rezultate bez povreda, a svima koji su došli u Zagreb da se osjećaju kao doma.”

 

Na Mitingu je nastupilo oko 200 atletičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Brazila i Hrvatske, a dobri vremenski uvjeti pogodovali su postizanju i odličnih rezultata.