Dani otvorenih vrata udruga

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 24, 2018 |

Povodom Dana otvorenih vrata udruga 2018. Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije Zadar svim zainteresiranim građanima predstavila je svoj rad pod motom “Kroz život zajedno”.

 

Dani otvorenih udruga trodnevno je događanje koje organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske s ciljem približavanja javnosti programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj. Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije u svojoj evidenciji danas broji ukupno 814 članova, a od tog broja ima 749 članova od 30- 100 % invalidnosti različitih tjelesnih oštećenja te 65 pomažućih članova. Od travnja 2017. do danas u Udrugu se učlanilo 54 nova člana, došlo je i 5 novih pomažućih članova.Planovi udruge pod sloganom „Zajedno smo jači“ mnogobrojni su – osigurati dodatan prostor za članove, osnažiti rad žena s invaliditetom, obnoviti i podupirati rad sekcije mladih osoba s invaliditetom, održavati plažu za osobe s invaliditetom te kao i do sada, organizirati razne aktivnosti i manifestacije. Od strane Grada Zadra i Zadarske županije, ističu u udruzi, imaju veliku podršku.Nedostatak prostora i dalje je jedan od većih problema Udruge. Također ostaje problem parkirnih mjesta. Na Poluotoku ima 85 obilježenih mjesta za osobe s invaliditetom, a izdano je preko 1700 znakova pristupačnosti.