Županijska skupština SMŽ zasjedala u Novskoj

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 14, 2017 |

Nakon vrlo burne konstituirajuće sjednice Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, njena prva radna sjednica bila je u puno umjerenijem tonu. No ova sjednica pamtiti će se i po tome što je po prvi put Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije zasjedala u Novskoj.

 

Naime, prva radna sjednica novog saziva Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije njeno je vodstvo i vijećnike dovela u Novsku – grad u najistočnijem dijelu Sisačko-moslavačke županije. Gradonačelnik Novske Marin PIletić istaknuo je da je Novskoj ovom sjednicom iskazana velik čast. Inače, prema naznakama predsjednice Županijske skupštine Ivanke Roksandić, te župana Ive Žinića, čini se kako će sisačko-moslavačka Županijska skupština ubuduće češće zasjedati izvan Siska, jer se na taj način pokazuje da Sisačko-moslavačka županija doista želi ravnomjeran razvoj područja cijelog svog područja. Što se tiče prvog aktualnog sata novog saziva Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, za pitanja se bilo prijavilo 9 vijećnika. No tek ih je 7 uspjelo doći na red da svoja pitanja i postave. Bilo je tu tako pitanja o sisačkom Domu zdravlja, o projektu izgradnje središnjeg paviljona sisačke Opće bolnice dr. Ivo Pedišić, o tijeku realizacije nove škole u Popovači, o Domu za starije i nemoćne u Glini, kao i o odmorištu Novska jug, te planiranoj sanaciji prometnice kroz naselje Bročice. A kako bi se svi planirani projekti mogli ostvariti važno je dobro punjenje županijskog proračuna. A ono, prema riječima župana Ive Žinića, za sada dobro ide. Upravo je rebalans ovogodišnjeg proračuna bila jedna od točki Dnevnog reda sjednice. Rebalansom, je Proračun povećan za otprilike 45 milijuna kuna. Nakon ovog rebalansa županijskog proračuna on sada iznosi oko 870 milijuna kuna, istaknuo je župan Žinić.

 

Dodao je kako su važna nova zapošljavanja,te da ima i novih projekata koje će Županija financijski podržavati. Jedan je posebno važan, a to su nove, znatno izdašnije mjere, za pronatalitetnu politiku. Na Skupštini se raspravljalo i o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna, kao i o Planu građenja, održavanja i zaštite županijskih i lokalnih cesta na području Sisačko-moslavačke županije.