Županijska radionica MedCycleTour

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: travanj 13, 2018 |
zadar

U Zadru je održana županijska radionica u okviru EU projekta MedCycleTour  u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i CEDRE Hr. Tema radionice je izrada Akcijskog plana razvoja EuroVelo 8- Mediteranske rute – jedne od 15 transnacionalnih biciklističkih ruta.

 

Govorilo se o definiranju optimalne finalne trase EuroVelo 8 rute kroz županiju, stanju i izazovima gradnje biciklističke infrastrukture i pratećoj turističkoj i cikloturističkoj ponudi na ruti, turističkom potencijalu rute kao i o prometnoj povezanosti i razvoju lokalnog gospodarstva temeljenog na aktivnom i održivom turizmu. Mediteranska ruta jedna je od 15 transnacionalnih biciklističkih ruta i smatra se budućom cikloturističkom magistralom Mediterana koja prolazi kroz 11 država u ukupnoj dužini 5888 km od kojih se na hrvatski dio obale odnosi oko 1100 km. Cilj projekta MedCycleTour je razvoj cikloturizma na Sredozemllju kroz uspostavu EuroVelo 8 – Mediteranske rute, a Hrvatska rutu razvija kroz svih sedam priobalnih županija.