Župan Žinić posjetio jedini učenički dom u SMŽ

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 13, 2016 |

Na području Sisačko-moslavačke županije postoji samo jedan Učenički dom, i to u Kutini, iako su potrebe puno veće. Učenički dom u Kutini nije veliki, ali u njemu se puno radi, kako s učenicima, tako i na samom objektu.

 

U to se mogao uvjeriti i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji j po prvi put posjetio ovu ustanovu, čiji je osnivač upravo Sisačko-moslavačka županija.Župan je rekoa kako su u ovom domu smještena 52 učenika, 40 iz Sisačko-moslavačke županije, dok ostali učenici dolaze iz Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, te Zagrebačke županije. Župan eje dodao da učenici koji su ovdje smješteni imaju svu potrebnu pažnju, da imaju organizirano vrijeme što je vrlo bitno za napredovanje i dobre rezultate u školi. Vesna Vuković ravnateljica Učeničkog doma Kutina istaknula je da kod njih učenik nije broj, nije papir nego je doista osoba kojoj se pristupa sa svih mogućih stajališta, te da ga se nastoji razvijati kao kompletnu, cjelokupnu ličnost, gdje se razvijaju njegova osobnost, vještine i kompetencije. Korisnici Doma za ovu su prigodu pokazali neka umijeća, a o iskustvima boravka u Domu govorili su sadašnji te bivši korisnici koji iz Doma nose samo lijepe uspomene. Ovom prigodom župan je uručio i Ugovore o sufinanciranju troškova boravka i prehrane za 8 učenika, korisnika ovog doma. Među njima je Sanja Bizomec, učenica 2.razreda Ekonomske škole, koja je u ovom domu od 1. razreda srednje škole.

 

Sanja je istaknula da je Učenički dom posebna zajednica koju teško možete objasniti ako to niste sami isprobali. Sanja je rekla da će ova subvencija Županije za njen smještaj u domu biti od velike pomoći njenoj obitelji. Inače, Sisačko-moslavačka županija ove godine sufinancira smještaj u učeničkim domovima za ukupno 100 učenika, i to za 50 učenika daje 100-postotni iznos za smještaj, te za još 50 učenika osigurava subvenciju u 50-postotnom iznosu. Predstavnici Županije iskazali su zadovoljstvom svime  što su vidjeli, a najavili su kako bi u skoro vrijeme učenički dom trebao dobiti i Sisak.