Župan donirao udrugu Anđeli

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: prosinac 10, 2015 |

Udruga roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju «Anđeli» kao samostalna Udruga djeluje od 2005. godine. Do tada su članovi djelovali kroz Klub roditelja za djecu najteže tjelesne invalide pri Udruzi osoba s invaliditetom Split. Ideja osnivanja Udruge potekla je od činjenice da se o djeci s najtežim tjelesnim invaliditetom (potpuno nepokretnoj djeci) ne skrbi nitko osim njihovih obitelji te da su takva djeca potpuno odsječena od društva.

 

Važnost ove udruge prepoznali su i u Splitsko-dalmatinskoj županiji, pa su se Anđeli našli među ustanovama koje čelnici županije u predblagdansko vrijeme obilaze i darivaju.

 

Srdačan susret župana splitsko-dalmatinskog Zlatka Ževrnje s Dijanom Aničić, osnivačicom i predsjednicom udruge Anđeli plod je dugogodišnje suradnje koja seže u vremena kada je Ževrnja bio dugopoljski načelnik općine.

 

Ni ove blagdane župan nije zaobišao udrugu koja okuplja roditelje heroje i njihove male anđele, djecu s najtežim invaliditetom i teškoćama u razvoju. A uz donaciju županije od 10 000 kuna, župan Ževrnja je i osobno kupio neke od rukotvorina iz radionice Anđela koje u ovo blagdansko vrijeme prodaju na štandovima trgovačkih centara. Anđeli pozivaju sve i na humanitarni koncert koji pripremaju za 23.prosinca.

 

Anđeli primarno djeluju na području Splitsko – dalmatinske županije, ali pokrivaju cijelu zemlju, tako da imaju i podružnicu u Zagrebu. Anđeli su osnivači i specijaliziranog vrtića ‘Mali dupin’ za djecu s teškoćama u razvoju. ‘Mali dupin’ osigurava korištenje inovativnih terapijskih metoda, te uključivanje u glazbene, likovne i art programe.