Znajući prošlost u sigurniju budućnost

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 8, 2017 |

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije već trinaestu godinu za redom provodi projekt „Znajući prošlost u sigurniju budućnost“. Riječ je o testu znanja o Domovinskom ratu koji pišu učenici svih drugih razreda županijskih srednjih škola.

” Potaknuli smo Ministarstvo branitelja da pokrene još jedan projekt za učenike sedmih razreda osnovnih škola, a riječ je o dvodnevnom programu terenske nastave pod nazivom “Putevima bjelovarskih branitelja”. Ova dva projekta pokazala su veliku zainteresiranost učenika za upoznavanjem s događajima iz Domovinskog rata i stoga trebaju dobiti pravu i istinitu informaciju”-rekao nam je Stipe Šola, predsjednik UHDDR BBŽ. Projekt ove godine obuhvaća oko 1400 učenika, a oni najbolji, odnosno njih tristotinjak, putovat će u Vukovar na obilježavanje Dana sjećanja. Kroz dosadašnjih dvanaest godina provođenja projekta test znanja o Domovinskom ratu pisalo je preko 27 tisuća učenika, a put Vukovara išlo je njih 5 tisuća.