Zlatna jesen zabočka

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 1, 2016 |

Zabok već više od 20 godina njeguje tradiciju nagrađivanja najljepših prozora, balkona, okućnica i vrtova. Svake godine posebna komisija obilazi područje grada Zaboka i bilježi tko najljepše uređuje prostor u kojem živi. Nagrade su u vidu priznanja a zbog velike konkurencije pojedina osoba ili tvrtka ne može dobiti ponovno nagradu najmanje osam godina.

 

Takva politika nagrađivanja građana te institucija i tvrtki donijela je i rezultate i danas možemo reći da je Zabok jedan lijep gradić u kojem se osjeti toplina ljudi koji u njemu žive. Ovo nagrađivanje vrši se zadnji vikend u rujnu da se gradska uprava na jedan simboličan način zahvali građanima koji aktivno rade na privlačnosti Zaboka. Kroz sve te godine u kojima se provodi akcija nagrađeno je više od 500 građana te institucija i tvrtki. Samu svečanost su uljepšala djeca iz dječjeg vrtića Zipkica te učenici Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka i Područne škole Špičkovina.