Zimski uvjeti stvorili brojne probleme

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 16, 2017 |

Proteklog su vikenda u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji vladali pravi zimski uvjeti popraćeni obilnim snijegom i poledicom. Uzrokovalo je to desetak zastoja u prometu uzrokovanih proklizavanjem teretnih vozila, a u 40 naselja zabilježeni su prekidi opskrbe električnom energijom.

 

Zimska služba Cesta d.d. pak potrošila je dobar dio zaliha, a sve kako bi promet tekao bez većih problema. “Ovaj vikend potrošeno je 530 tona soli o 430 tona kamene sipine”- rekao nam je Krunoslav Knezić, voditelj zimske službe Cesta d.d. Vozila zimske službe raspoređena su u pet stacionara, a uz one bjelovarsko-bilogorske, brinu se I o prometnicama na području virovitičko-podravske županije.Očekuju se nove snježne padaline, stoga je dobro vozače podsjetiti da ralice ne mogu istog trena očistiti svaku prometnicu.

 

Naime, zimska služba ceste čisti prema unaprijed određenom programu. Iz zimske službe Cesta d.d. pozivaju vozače da prilagode vožnju uvjetima na prometnicama, kao I da u slučaju nedostatka zimske opreme ne kreću na put.