Zimska sniženja i prava potrošača

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 5, 2017 |

Otkako je počelo regularno zimsko sniženje, trgovine su pod pravom opsadom. Dograbiti kvalitetan komad odjeće po upola nižoj cijeni od redovne pravi je zgoditak. Problem je, međutim, što na sniženju oglašenom na vratima trgovine, onom maksimalnom, može biti tek nekoliko artikala, a da trgovac time ne vara kupce, odnosno da ne krši dobru poslovnu praksu. 

 

Koncem prošle godine usvojene su izmjene Zakona o zaštiti potrošača koje, kad su sniženja u pitanju, idu na štetu kupaca, a u korist trgovačkog lobija.  Udruga Splitski potrošač još nije skompletirala statističke podatke no čini se da su u protekloj godini bili na usluzi za oko 4 000 građana. Velik broj poziva koje neposredno nakon Nove godine zaprimaju u splitskom Savjetovalištu za zaštitu potrošača tiče se kupnje telepaketa. Njih su, u okviru božićnih akcija, nudili gotovo svi operateri na tržištu. Uz takve pozive, najčešći su oni koji se tiču reklamacija i zamjene robe u trgovinama.