Zdrav način života

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: rujan 24, 2016 |

Čarolija zdravog načina života znači učiniti samo male promjene, učiniti nekoliko koraka više, dodati voće žitaricama, uzeti jednu čašu vode više nego inače. To su samo neki od primjera kako možete započeti živjeti zdravo bez da učinite drastične promjene. Dakle, ako ste spremni na male promjene i gubitak tjelesne težibe, vidjet ćete da je učinak vrlo dobar. Koji je slijedeći korak možete pogledati u prilogu koji smo pripremili za Vas.

 

Čarolija zdravog načina života znači učiniti samo male promjene . Činjenica je da metabolizam usporava kako starimo, što dovodi do prekomjernog nakupljanja kilograma.Uvijek imate vremena utjecati na vlastito zdravlje i izgled. Kako bi Vam olakšali početak promjene načina života, razgovarali smo sa Milijanom de Mori, dizačicom utega i životnom trenericom, koja je za Vas pripremila nekoliko činjenica i savjeta.

 

Tome pridonosi današnji stil života, sjedilački način života. Nije bitno imate li višak kilograma, fizička aktivnost nam je svima potrebna.Mnogi ne poznaju većinu sprava u teretani i kako se koriste. Osjećaj nelagode zbog fizičkog izgleda, manjka kondicije i samih početaka u teretani bit će prisutan, međutim svi su morali prvi put doći u teretanu i krenuti sa vježbanjem.Kada pokret, vježbanje i pravilna prehrana uđu u dnevnu rutinu, onda možemo reći da zdrav način života ujedno postaje i životni stil.Kao što kilogrami nisu doši u mjesec dana, ne mogu ni otići.
Ishrana je vrlo jednostavna, jedite onako kako su Vas hranili roditelji. Puno proteina, crvenog mesa, piletine, povrća, voća a manje ugljikohidrata, kruh, tjestenina. I uz malo tjelesne aktivnosti, nevjerovatno je koliko se brzo vide rezultati zdravog pristupa.

 

Ono što je najbitnije, nemojte gledati odlazak u teretanu ili bilo koju fizičku aktivnost kao nešto što Vas umara. Gledajte to kao kvalitetno provedeno vrijeme za sebe.Čuli ste. Ako ste i zadovoljni svojom kilžom, bili punašniji ili mršaviji, imali 20-ak ili 60-ak godina, sa fizičkom aktivnosti bit će te zdraviji i okretniji, osjećati ćete da možete, a vjerujemo da je to jedan od boljih osjećaja. Sutra još uvijek ne postoji, postoji samo danas, krenite i promjene se dogode.