Zbrinjavanje glomaznog otpada u Kaštelima

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 13, 2015 |

Kako bi pokušali makar djelomično riješiti sveprisutni problem odlaganja glomaznog otpada na javnim površinama, nadležni u Gradu donijeli su odluku kako građani Kaštela krupni otpad mogu dostaviti svakog radnog dana, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 7 do 14 sati u prostor Komunalnog pogona, na adresi Don Petra Zanete 6 u Kaštel Novom.

 

Pod krupnim otpadom smatra se bijela tehnika, namještaj, madraci, veće količine papira i plastike i ostali otpad, osim građevinskog materijala. Glomazni otpad u Kaštelima se određeno vrijeme odlagao u nekoliko velikih kontejnera, na tri lokacije, no kako su se, prema riječima nadležnih, oko kontejnera stvarali deponiji, takav način odlaganja je ukinut.

 

Nakon toga građani su mogli za osobne potrebe naručiti kontejner, no i takav način nije se pokazao efikasan, pa je glomaznog otpada bilo na sve strane, što je osim ružne slike i opasnosti po zdravlje građana i dodatni posao za djelatnike Vlastitog pogona.Ovom novom odlukom mijenja se i praksa naručivanja velikih kontejnera za veće količine otpada.

 

Naime, do sada je naručivanje kontejnera bilo besplatno za uredne platiše komunalne naknade, no od sada će ti isti za takvu uslugu plaćati simboličnu cijenu, dok će svi ostali, koji komunalnu naknadu ne plaćaju redovito, kontejner moći naručiti po tržišnim cijenama. Cijene tih usluga utvrdit će se u narednim danima.