Zbog loših uvjeta rada prosvjedovale tete u vrtiću

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 6, 2016 |

Više od pet stotina teta iz zagrebačkih dječjih vrtića na trgu bana Jelačića ustalo je protiv Milana Bandića i glasno se usprotivilo zanemarivanju vrtićke djece u Gradu Zagrebu. Posljednji okidač za ovakav masovni prosvjed bio je naručivanje skupocjenog automobila od nevjerojatnih milijun kuna. Na sve prozivke gradonačelnik Bandić nije pokazao pretjeranu socijalnu osjetljivost kojom se inače hvali.

 

“Mlada sindikalna aktivistica, gospođa Žilić čiji sindikat broji 50-ak članova malo bilda svoje članstvo i diže svoj PR”, reakcija je gradonačelnika na prosvjed teta iz vrtića.

 

Božica Žilić, predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske, koja je organizirala prosvjed prvom čovjeku grada nije ostala dužna. “Ako radim PR neka mi oda priznanje da to radim dobro. Ovi ljudi danas dali su mi poseban adrenalin, a ako on uistinu misli da nas je samo 50 onda neka dobro pogleda snimku ima li nas 50 ili se to može pretvoriti u brojku s puno više nula”, rekla je Žilić.

 

S tugom u očima ali i odlučnosti da stanu na kraj zanemarivanju europskih standarda tete poručuju ne borimo se za sebe već za naše najmlađe.