“Zaželi ljubav” – tradicionalno u Zadru

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: veljača 14, 2018 |

Tradicionalno, i ove će se godine održati manifestacija Zaželi ljubav, koja osim zabavnog i turističkog sadržaja ima i humanitarni karakter. Tisuće lampiona poletjet će sa antičkog Foruma u Zadru 18. veljače.

 

Sve je započelo 2012. godine, a najvažniji aspekt je pomoći potrebitima. Do sada je na manifestaciji prikupljena 91. 675 kn. I ove godine manifestacija nosi humanitarnu notu. Prikupljena sredstva ići će za pomoć dvije obitelji- obitelj Krajnc iz Rtine te obitelj Dragaš iz Briševa.Pripremljeno je 5000 lampiona u obliku srca koji se već danas mogu kupiti, a preporučena donacija je 25 kn. Sve potrebne dozvole dao je Grad Zadar, a uključeni su Čistoća i Vatrogasci kao i Turistička zajednica Grada Zadra.Manifestaciju podržavaju i poznati Zadrani, a najveća pomoć stiže iz Vodica; začetnici projekta Srce Kornatsko ustupili su svoje lampione. Za ovaj projekt potrebni su idealni vremenski uvjeti stoga se u slučaju kiše ili vjetra sve prebacuje za drugi termin o čemu će javnost na vrijeme biti obaviještena.