Završna konferencija Panonski drvni centar kompetencija

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 29, 2016 |

Kako bi se stvorila potporna institucija za poduzetnike iz drvno prerađivačkog sektora, u Virovitici je pokrenut projekt Panonskog drvnog centra kompetencija. Vrijedan je oko 6 milijuna eura, a u Virovitičko podravskoj županiji vodi se kao najvažniji europski projekt-rečeno je na završnoj konferenciji tog projekta.”Centar spaja znanstvenu zajednicu, poduzetnike i javni sketor.

 

U konačnici to znači da ćemo pružati usluge i potporu našim poduzetnicima u smjeru razvoja proizvoda drvenih konstrukcija, namještaja i drvenih podnih obloga”-rekla nam je Ivana Filipović, voditeljica Panonskog drvnog centra kompetencija Virovitica.Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, koja je financirala 1% vrijednosti projekta. Ostalih 99% stiglo je iz EU.Panonski drvni centar kompetencija otvoren je početkom rujna u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, a uskoro će svoja vrata otvoriti I za one kojima je prvenstveno namjenjen, odnosno poduzetnicima.

 

Recimo na kraju I to da je Panonski drvni centar kompetencija jedini centar kompetencija u Hrvatskoj i ujedno najveći projekt takvog tipa u Hrvatskoj.