Završile kajkavske svečanosti

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 12, 2017 |

U Krapini je završio Tjedan kajkavske kulture u kojem je kroz niz događanja promoviran kajkavski izričaj. Bilo je tu događanja na kojima su sudjelovali eminentni znanstvenici koji proučavaju kajkavski jezik pa preko raznih dječjih radionica, gospodarskih susreta do krune čitavog tjedna kojeg predstavlja festival kajkavskih popevki. Još jedno od vrijednih događanja bio je koncert mlade pjevačice Barbare Suhodolčan koja kroči iz Krapine put svjetskih pozornica. 

 

Tjedan kajkavske kulture zauzeo je jedno posebno mjesto na razini čitave Hrvatske jer je jedna od rijetkih manifestacija koju pohode ministri, premijer Plenković i predsjednica Grabar Kitarović. 

 

Organizacija Tjedna kajkavske kulture povjerena je Društvu za kajkavsko kulturno stvaralaštvo koje taj posao obavlja rutinski ali ipak i uz nove ideje. Uz ovaj festival bit će snimljena i četiri spota. Jedan od njih je za najizvođeniju popevku od prošle godine Kak je liepe, kak je liepe koju je izvela Marija Borić a tri spota će biti snimljena s ovogodišnjim izvođačima.