Završetak projekta Distributivnog centra u Gorici bliži se kraju

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 12, 2017 |

Najiščekivanija poljoprivredna investicija u Zagrebačkoj županiji, izgradnja ULO hladnjače Distributivnog centra za voće i povrće, trebala bi biti završena u studenom ove godine. Investicija Distributivnog centra za voće i povrće, nastala u suradnji Zagrebačke županije, Grada Velike Gorice i Poljoprivredne zadruge Zagrebački voćnjaci, prva je i za sad jedina hladnjača u cijeloj Hrvatskoj koja nije u vlasništvu trgovaca.

 

 

“Posebno mi je drago što smo za ovu hladnjaču, čija je vrijednost 27 milijuna kuna dobili 90 posto bespovratnih sredstava, da se projekt sada realizira i da ćemo biti izuzetno zadovoljni”, izjavio je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, prilikom obilaska gradnje hladnjače.

 

 

ULO hladnjača Distributivnog centra za voće i povrće kapaciteta tri tisuće tone, omogućit će domaćim proizvođačima voća i povrća držanje svoje robe u hladnjači te će je moći plasirati na tržište cijele godine, a ne samo u fazi sazrijevanja kada ju moraju prodati po cijenama koje su tada najniže. Zbog troškova projekt je podijeljen u dvije faze, a druga faza uključuje izgradnju ULO hladnjače.

 

 

“Ovim objektom i puštanjem u izgradnju ovog objekta proizvođači će praktički robu moći prodavati tijekom cijele godine i nadam se kroz primjerene cijene i nešto zaraditi zbog svog proširenja, zbog svog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, koji će onda moći i pokrivati svoje troškove”, rekao je župan Kožić.
Zadruzi ‘Zagrebački voćnjaci’ iz Rakitovca država je priznala status prve proizvođačke organizacije za voće i povrće u Hrvatskoj čime su osigurali da kroz pet godina dobivaju 750 tisuća kuna za poslovanje što će također biti olakšanje u samom poslovanju.

 

“Ovaj objekt je zadnja nada da se skroz ne napusti proizvodnja voća i povrća u našoj županiji i šire. Da se nastavilo prodavati kao i sada, tko bi se bavio nečime gdje nakon jako teškog rada završite u minusu”, istaknuo je Hrvoje Bunjevac, direktor Distributivnog centra za voće i povrće.

 

Ovim će se zaokružiti jedna značajna cjelina jer će se samu ULO hladnjaču, ali i ukupnu tvrtku moći koristiti tako da se maksimalno plasiraju na tržište u smislu korištenja voća i povrća, a u budućnosti se nadaju i mlijeka i mliječnih proizvoda.

 

“Sad se treba samo pozicionirati na tržištu, raditi na tome i treba stvarati dodanu vrijednost kroz kvalitetu koja će se isporučivati. Kroz angažman naših poljoprivrednika i poljoprivrednih proizvoda koji bi trebali proći ovaj distributivni centar odnosno hladnjaču, i onda završiti opet na našim stolovima”, naglasio je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić.