Završetak energetske obnove DV Petrinjčica

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 16, 2017 |

Nakon što su obavljeni radovi na energetskoj obnovi u tijeku je predaja Gradu Petrinji središnjeg objekta Dječjeg vrtića Petrinjčica u Dujnićevoj ulici. Cijeli postupak trebao bi biti dovršen u sljedećih sedam dana jer primopredaja vrtića  višednevni je postupak gdje se dokazi o tijeku i kvaliteti gradnje provjeravaju, usklađuju, rade se zapisnici, obavljaju se provjere. 

 

Siniša Batinić, direktor nadzorne tvrtke ističe i kako je uzorkovana voda i dobiveni su zadovoljavajući rezultati, ispitane su elektro instalacije, te je tijeku obrada građevinskih knjiga i ostalih dokaza o kvaliteti izvođenja radova. Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje tijekom obilaska vrtića istakao je: „Ono što mogu reći je da u zadnjih desetak mjeseci smo napravili nešto što možda, sada mogu reći i biti siguran, nije napravio nitko u Sisačko-moslavačkoj županiji. Grad Petrinja je prvi energetski grad, poslije Zagreba, u Hrvatskoj. Grad Petrinja, kada je u pitanju infrastruktura, je povukao 3,6 milijuna kuna za vrtić.” Ovaj vrtić kapitalni je petrinjski objekt naglasio je gradonačelnik, koji dodaje kako je napravljena i prenamjenu doma u Češkom selu za dječji vrtić ali i da Grad želi zadržati još neko vrijeme najam Dječjeg vrtića Mali princ. Nakon završetka radova, u središnjem objektu Dječjeg vrtića Petrinjčica bit će omogućena ušteda energije od 73 posto. Dodajmo tome kako će ovaj vrtić dobiti i novo dječje igralište vrijedno 500 tisuća kuna a nakon dvogodišnje provedbe međunarodnog programa Eko-škole, prvi put obnovili su stečeni status i ponovno dobili Zelenu zastavu.