Završena odarnica u Rečici kriškoj

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 7, 2017 |

Nakon višegodišnjih obećanja stanovnicima Rečice kriške ispunjena je želja. Njihovo mjesno groblje od sada ima prostor iz kojeg će se moći obavljati posljednji ispraćaj pokojnika.

 

Naime, stanovnici u naselju Rečica kriška na području općine Križ napokon su dobili dugo očekivanu odarnicu, koja će sada omogućavati dostojanstveniji ispraćaj pokojnika na tom mjesnom groblju. Kako je istaknuo načelnik Općine Križ Marko Magdić to je bila dugogodišnja, ako ne i više desetgodišnja želja Mjesnog odbora odnosno stanovnika naselja Rečica kriška, i to je sada napokon i realizirano. Investicija odarnice u Rečici kriškoj vrijedna je 165 tisuća kuna. Ona je manja od davno planiranog projekta, te je smještena na drugoj lokaciji na groblju istaknuo je načelnik Magdić dodavši da su još 2013.godine procjenili da je objekt koji je prvotno bio planiran predimenzioniran i kao takav preskup. Sadašnja vlast prilagodila je investiciju lokaciji gdje se nalazi, te su procijenili da odarnica mora biti na početku ulaza u samo groblje. Novim sadržajem na groblju zadovoljan je i predsjednik Mjesnog odbora Rečice kriške.Tihomir Hermanović. Recimo kako je odarnica u Rečici kriškoj prizemni objekt, površine 30 četvornih metara s jednim odrom, što će, smatra načelnik Općine Križ Marko Magdić, zadovoljavati potrebe za ovakvim sadržajem u Rečici kriškoj.