Zavod za hemodijalizu bogatiji za novi sustav

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 19, 2017 |

Zavod za nefrologiju i hemodijalizu bogatiji je za novi sustav za pripremu demineralizirane vode za potrebe dijalize kojim će se poboljšati liječenje i njega bolesnika u bolničkoj zgradi na Križinama.

 

Entuzijazam pročelnika Zavoda za nefrologiju i hemodijalizu prof. dr. sc. Dragana Ljutića i ravnatelja KBC-a Split prof.prim. dr.sc.Ive Jurića dovoljno govori o važnosti novouvedenog sustava za pripremu demineralizirane vode za potrebe dijalize. Sustav je vrijedan milijun i pol kuna i pušten u rad početkom ovoga tjedna.Na Zavod dolazi od 150 do 180 bolesnika koji su vezani uz dijalizu, kako kroničnih tako i akutnih. Na Zavodu su posljednje tri godine obnovili sve dijalizne aparate. Dijaliza se u bolnici na Križinama odvija u 3 veće i 3 manje sale. KBC Split se priprema i za skorašnji početak transplantacija bubrega. Vrijedni sustav je KBC-u donirala respektabilna tvrtka koja proizvodi strojeve za dijalizu, zbog suradnje koju gaje već 30 godina.