Zaprešićki gospodarski sajam

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 16, 2015 |

Gospodarski sajam u Zaprešiću, središnje je mjesto koje okuplja male obrte, udruge i manja obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Poljoprivredni proizvodi, kućanski strojevi, nakit, kozmetika, namještaj, samo su dio izložaka ovog gospodarskog sajma, održanog povodom obilježvanja 20. rođendana grada Zaprešića.

 

“Usuđujem se reći da se ovaj sajam spojio s gradom, u punom smislu te riječi. 20 je godina grada u ovom sastavu i organizaciji, a 17. je godina Gospodarskog sajma. Maloprije sam rekao, i opet ću ponoviti, bio sam najsretniji ovih dana, kada je jedan izlagač došao urgirati za mjesto, a sav prostor je pun. To je dokaz da, unatoč ovim vremenima, ovakve pa i manje sajamske priredbe, iako ova nije mala jer ima preko 200 izlagača, pun su pogodak”, istaknuo je gradonačelnik Zaprešića, Željko Turk.

 

Na sajmu su se predstavili brojni zaprešićki obrti i udruge, ali i obrti zagrebačke županije, koja je ovom prilikom, istaknula poboljšanje i pozitivno obrtničko poslovanje, što pokazuju i službeni podaci.

 

Budući da zaprešićki sajam svake godine privlači sve više izlagača i postavlja obrtništvo na kvalitetniju razinu, zadovoljstvo pozitivnim pomacima i rastom BDP-a, izrazilo je i Ministarstvo poduzetništva i obrta.Za sve zainteresirane posjetitelje, bilo da žele kupiti domaće proizvode, suvenire iz kućne radinosti ili pak pogledati ponudu grada Zaprešića, sajam je otvoren do 18. listopada.