Započeo 4. IKKER

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: veljača 13, 2018 |

Ilustracija

 

U Makarskoj je započeo  4. IKKER, Interregionalni  kup kuhara europskih regija, koji je na jednom mjestu okupio najbolje plasirane  kuhare s međunarodnih natjecanja održanih u 2017. godini. Jedan od njih će do srijede iz Makarske ponijeti titulu najboljeg interregionalnog kuhara.

 

U Makarskoj su čevrtu godinu za redom kuhače ukrstili najbolji kuhari, osvajači najprestižniih odličja u prethodnoj godini, kako bi se izborili za IKKER,  Interregionalni kup kuhara eropskih regija. Organizator ovog prestižnog natjecanja je ŠKMER, Udruga  Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija, a potporu mu pružaju Grad Makarska te županijski i gradski Ured Turističke zajednice.

 

Nedostatak kvalitetnog kadra u turizmu, problem je s kojim se Srednja Dalmacija bori već godinama. Ovakve manifestacije trebale bi potaknuti mlade da odaberu ugostiteljska zanimanja i svoja znanja izbruse do pefrekcije, kako bi pomogi da domaći turizam doživi novi zamah.

 

Tijekom natjecanja u  “boxu” koje je trajalo 120 minuta, međunarodni stručni ocjenjivački sud pomno je pratio  pripremu jela i serviranje.  Kuhari su dobili zadane namirnice, a mogli su koristiti i pet svojih kako bi pripremili natjecateljski meni u 3 slijeda: juhu, toplo ili hladno predjelo, te glavno jelo.  

 

Odmah po završetku IKKER-a u ŠKMER-u se pripremaju za novi izazov, gastronomsku manifestaciju  „Biser mora“ u Supetru na otoku Braču.