Započeo 16. Festival znanosti

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: travanj 16, 2018 |

Započeo je 16. Festival koji će se do 21. travnja odvijati pod geslom „Otkrića“. Ovogodišnji Festival znanosti rekordan je po broju sudionika. Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima  i rezultatima  u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje  novih znanja.

 

Svoje 16.,po svemu sudeći najmasovnije izdanje ova manifestacija svečano  je otvorila danas i to po prvi put na splitskom Kampusu.  Tijekom šest dana trajanja  Festivala posjetitelje očekuje  105 aktivnosti na ukupno 36 različitih mjesta  događanja. Program festivala zaista je  šarolik, bit će tu za svakoga ponešto. Aktivnosti vezane uz provedbu festivala znanosti osmišljene su s ciljem popularizacije znanosti u društvu, a posebice kod učenika osnovnih i srednjih škola . U ovaj vrlo zahtjevan projekt uključene  su sve sastavnice splitskog Sveučilišta i preko 50 institucija .

 

Festival znanosti i ove će godine, nema sumnje, okupirati hrvatske gradove, pa tako i Split, kao događanje na kojem se susreću sadašnji i budući znanstvenici i svi oni koje znanost i znanstvena otkrića zanimaju.