Započeli su radovi na uređenju Trga žrtava fašizma

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 19, 2018 |

Zagrebačke ulice i trgovi nemaju predaha od radova. U tijeku su radovi na Trgu žrtava fašizma, a vrijednost im je oko osam milijuna kuna. Kako je naglasio prvi čovjek grada, ovo je tek prva faza radova na tom području. Na Trgu žrtava fašizma počeli su radovi uređenja objekta, sanacije kamena i površine oko paviljona.

 

Gradonačelnik je napomenuo kako su čekali dvije godine da započnu s radovima na ovom području grada. Vrijednost radova iznosi oko osam milijuna kuna. “Bi će najljepši dio grada, to je poruka arhitektima, jer vidim da organiziraju okrugle stolove jer da mi ne promišljamo uređenje grada. Promišljamo samo nažalost ne mogu svi biti autori, pa onda oni koji nisu autori okrivljuju sve ostale da nemamo viziju. Ali dobro, to je tako. Uvijek je netko protiv. Najvažnije je da krećemo ima prve faze od četiri faze” rekao je gradonačelnik Milan Bandić. Do kojih promjena će doći na Trgu žrtava fašizma otkrila je autorica projekta. “Osvijetlit će se objekt koji je za sada u mraku, sanirat će se sav kamen koji je u lošem stanju, fontana će se isto osvijetliti i urediti. Ništa tu nećemo dramatično mijenjati” istaknula je Loredana Stunić, autorica projekta. Predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Ribnjak uvjerena je kako će nakon završetak radova Trg žrtava fašizma zaživjeti kao nekada, te da će više mladih boraviti na trgu i družiti se. “Pa puno će značiti za građane. Ja sam inače ovdje odrasla i tu sam išla u osnovnu školu i gimnaziju. Mi smo se uvijek tu družili oko džamije. Ja već par godina gledam kako više nema tog druženja školaraca i starije populacije. Mi smo znali tu po stepenicama sjediti svaki dan, igrali se. Baš je prije bilo lijepo i sretna sam što će to opet saživjeti” dodala je Mirjana Postrašija, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Ribnjak. Novi izgled Trga zasigurno će privući mlađu i stariju populaciju na druženje ispred paviljona, te će na taj način Trg oživjeti.