Započeli radovi na energetskoj obnovi petrinjskog vrtića

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 12, 2016 |

Da je Petrinja ozbiljno krenula s projektima energetske obnove zgrada, pokazuje i primjer Dječjeg vrtića Petrinjčica koji je započeo s radovima.

 

Investicija je to vrijedna gotovo pet milijuna kuna, a prijelaz ovog objekta iz razreda E u energetski razred B, svim će mališanima i tetama donijeti i bolje uvjete rada i ugodniji boravak.Na ovom vrtiću, bit će izvedeni brojni radovi – od rekonstrukcije krova, sustava tople vode pa sve do ugradnje kolektora.

 

Budući da je riječ o korištenju obnovljivih izvora energije, financijske će uštede biti značajne.” Izvest će se devet mjera kojim će se podići energetska učinkovitost objekta. To su rekonstrukcija krova iznad grijanog prostora, toplinska izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija poda prema tlu, zamjena dijela vanjske stolarije.

 

Ukupna godišnja potrošnja, prema očekivanjima, bit će 48 kW godišnje”, istaknuo je Siniša Batinić, projektant.Zadovoljstvo početkom radova, nije krio ni petrinjski gradonačelnik, istaknuvši kako je ovakva kapitalna investicija od iznimne važnosti za djecu u koju je potrebno ulagati.

 

Završetak radova planiran je do kraja studenog, kada će mališani boraviti u novoobnovljenoj zgradi.