Započeli Dani hrvatske male brodogradnje

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: travanj 27, 2017 |

Orkanskom jugu usprokos, u lučici hotela u Podstrani otvoreni su 9. Dani hrvatske male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija. Na sajmu će se do 30. travnja predstaviti 30-tak brodogrditeja s više desetaka plovila domaće proizvodnje, od kojih se većina može testirati na moru. Ulaz na sajam je – besplatan.

 

Upravo orkansko jugo bilo je najboljom kulisom za pokaznu vježbu spašavanja na moru koju su na otvaranju sajma izveli članovi Hrvatske gorske službe spašavanja. Na taj način organizatori Dana hrvatske male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija još jednom su želeli ukazati na značaj rada pripradnika Gorske službe spašavanja  u zemlji koja svoj razvoj temelji na pomorstvu i turizmu.

 

Ove godine sajmište Dana hrvatske male brodogradnje u lučici pred hotelom u Podstrani proteže se na 600 metara. Osim domaćih plovila namijenjenih sportu, turizmu i gospodarstvu ove se godine predstavlja i raznovrsna ponuda nautičke, ribolovne, ronilačke te sve ostale opreme za more. Odaziv izlagača je izvrstan.

 

Uz deveti sajam hrvatske male brodogradnje treću godinu za redom održava se i Sajam turističkih atrakcija. Tu su eco-elektro vozila, dječja igrališta na suhom i moru, oprema za kayaking, trekking, biciklizam, kite-surfing.

 

Dane hrvatske male brodogradnje, od njihova nastanka, svesrdno podupiru Splitsko-dalmatinska županija i Općina Podstrana te općinski ured Turističke zajednice.

 

Snažno jugo koje u Dalmaciji puše danima upravo na otvorenju ovoga sajma još jednom upozorava kako more i prirodu općenito ne treba tako olako shvaćati, bez obzira u koliko skupom i sigurnom plovilu se otiskujete u avanturu.