Započela prva konferencija SpliTech 2016. na FESB-u

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 14, 2016 |

Počela je prva međunarodna konferencija SpliTech u organizaciji splitskog FESB-a koja zbližava akademsku zajednicu i struku iz cijeloga svijeta.

 

Konferencija je jedinstvena jer objedinjuje sve inžinjerske discipline koje postoje na FESB-u te se kao dodanu vrijednost kroz suradnju s Medicinskim fakultetom, raspravlja i o e – zdravstvu.Poseban naglasak konferencije je stavljen na informatičke znanosti i energetiku.

 

Konferenciji je smisao da se od inozemnih stručnjaka preuzmu dobra iskustva kako bi se primijenila u Hrvatskoj a da se zaobiđu već počinjene greške. Kako su teme konferencije raznovrsne i brojne, organizatorima je pošlo za rukom da okupe velik broj cijenjenih stručnjaka.

 

FESB-om će do 15. srpnja procirkulirati 100-tinjak ljudi a velik broj njih je trebalo i smjestiti u gradu prenapučenom turistima i poklonicima elektronske glazbe. Tu im je Sveučilište izađčlo u susret sa svojim smještajnim kapacitetom.

 

Ideja konferencije je povezat Sveučilište na na visokoj razini sa strukom, kako bi ta suradnja urodila konkretnim rezultatom – a to je učiniti život lakšim i ugodnijim za sve.