Započela najveća energetska studentska konferencija

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 8, 2017 |

Kretanja cijene nafte i plina, budućnost u korištenju obnovljivih izvora energije, sve su to aktualne teme koje pobuđuju pozornost javnosti, ali i studenata. Kako bi prikupili iskustva stručnjaka te poučili kolege o trendovima u svijetu energetike, Studentski ogranak udruge naftnih inženjera, organizirao je već 4. Međunarodnu studentsku energetsku konferenciju.

 

“Konferencija pokušava pokriti sve teme, od upstreama do downstreama i dosta se bazira na geopolitiku. Sada su aktualni problemi vezani uz plin, regulacija i deregulacija tržišta. O tim će temama govoriti najveći stručnjaci, a posebno smo ponosni što smo ove godine uspjeli dovesti i najveće naftne kompanije na svijetu koje imaju proračune poput država. Predstavnici su tu, i nadamo se da će se upoznati s našim studentima”, istaknuo je Mario Jukić, predsjednik Studentskog ogranka SPE.ZG.Konferencija je tematski podijeljena na naftni, geološki te geopolitički dan ispunjen radionicama, natjecanjima i panel raspravama.Konferencija je privukla i brojne goste, ponosne na ovakve studentske projekte, a održava se na engleskom jeziku zbog stranih studenata sudionika, a osim trodnevnih predavanja, organiziran je i odlazak na platformu Labin i terminal Omišalj.