Zapadna Slavonija u Domovinskom ratu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 16, 2018 |

Prve oslobodilačke operacije u Domovinskom ratu zahvaljujući kojima je oslobođeno preko 2200 četvornih kilometara hrvatskog prostora, još uvijek nisu valorizirane Ii javnosti treba približiti njihov značaj-poručeno je s radnog sastanka održanog u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na temu organiziranja okruglog stola „Zapadna Slavonija u Domovinskom ratu“.

 

Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije: “Cilj okruglog stola koji traje dva dana je jasan, a to je zapravo razjasniti sve okolnosti koje su vezane uz to, ja bih rekao povijesno vrijeme, kako za Hrvatsku, tako i za naš kraj, da razjasnimo sve što je bilo vezano za oslobođenje vojarni, što je omogućilo kasnije i naoružavanje Hrvatske vojske i Hrvatske policije. Kasnije samim time i akcije Hrvatske vojske i Hrvatske policije u prvim napadnim operacijama i prvim oslobođenjima hrvatskih područja”.  Sandi Knežević, Glavni stožer oružanih snaga RH: “Ministar obrane Republike Hrvatske i potpredsjednik Vlade prepoznao je ovu inicijativu te je dao potporu i svojom odlukom  dao doprinos u organizaciji ovog Okruglog stola. Danas smo se sastali ovdje da vidimo što smo do sada učinili, koja nam je metodologija dalje, a sam cilj okruglog stola je izrada publikacije”. Okrugli stol „Zapadna Slavonija u Domovinskom ratu“ održat će se 28. i 29. ožujka u Kukavici nedaleko Velikog Grđevca.