Zaklada za djecu – Učini mali korak velikim

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 25, 2017 |

S ciljem podizanja svijesti  i senzibiliziranja javnosti na stvarne probleme i potrebe hrvatske djece, Zaklada „Hrvatska za djecu“ ove jeseni, s još više entuzijazma, odlučila je učiniti mali korak velikim, a kako bi vratila osmjehe na lica djece koja nisu toliko sretna.

 

 Nakon Zagreba i Zadra, i u Splitu su predstavili slikovnicu „Učini mali korak velikim“,  kojom nasstoje ispuniti konkretne želje djece bez primjerene roditeljske skrbi i djece u potrebi.Jedna slikovnica – jedna želja, predivna je to inicijativa Zaklade „Hrvatska za djecu“ , s ciljem usrećiti one najmlađe kojima je to najpotrebnije. Upravo ta inicijativa zaživjela je na splitskim Prokurativama gdje je Zaklada predstavila svoj rad i djelovanje, no jednako tako i emotivnu slikovnicu „Učini mali korak velikim“, namijenjenu odraslima, kojom će do kraja 2017. godine nastojati ispuniti 1.000 konkretnih želja djece u potrebi, djece koja nemaju prilike živjeti sretna djetinjstva poput svojih vršnjaka. Slikovnica „ Učini mali korak velikim“ ima za cilj potaknuti  građane Hrvatske na aktivno sudjelovanje i pružanje pomoći djeci diljem Hrvatske te ih pozvati na ispunjavanje individualnih želja djece  bez adekvatne roditeljske skrbi i djece u potrebi , jer se u svakom primjerku nalazi dječjom rukom naslikana konkretna želja djeteta koja čeka na ostvarenje.Iznimnoj atmosferi na ovom eventu pridonijeli su prelijepi glasovi Studija za pjevanje i ples perlice, glazbeno scenski nastup Glazbene udruge Naša djeca te nastup Mažoretkinja grada Splita i Baletnog studija Labudići. Druženju,na kojem je bilo uistinu mnogo emocija usmjerenih djeci u potrebi,prisustvovali su župan Splitsko – dalmatinske županije, Blaženko Boban sa suradnicima i dogradonačelnik Grada Splita,Nino Vela . I oni su u ime županije i grada preuzeli svoje slikovnice , te ispunili želje mališanima.

 

Odaziv građana grada Splita potvrdio je veliko srce Splićana . Putem događanja u Splitu te ostalih aktivnosti koje tek dolaze Zaklada „Hrvatska za djecu“ poziva sve građane Republike Hrvatske da se priključe akciji kojom ćemo zajedno vratiti osmijehe na lica djece u stvarnoj potrebi i nastojati ispuniti barem 1000 želja djece koja to s pravom i očekuju.