Zagrebački vatrogasci dobili novu opremu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 7, 2016 |

Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba dao je na korištenje novu opremu za tehničku intervenciju i spašavanje iz ruševina. Oprema će u velikoj mjeri olakšati rad zagrebačkim vatrogasaca koji svake godine iz oko 150 prometnih nesreća, koliko ih se dogodi u Zagreb, izvlače unesrećene.

 

“Primamo opremu za spašavanje iz ruševina te hidrauličku opremu za otvaranje vrata. To je nastavak trenda razvoja vatrogasne postrojbe koju prati Grad Zagreb. Posebno nam je drago što koriste našu stručnu pomoć pri odabiru opreme tako da se ona koristi i za situacije spašavanja iz ruševina ali i za svakodnevne situacije koje imamo”, istaknuo je Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

 

Osobito će im dobro doći nova hidraulička oprema za otvaranje vrata, jer kako objašnjava Jembrih, povećava se broj protuprovalnih alata koja se s lakšim alatom ne mogu obijati.

 

Ali moći će s novim alatima koje je nabavio Ured za upravljanje u hitnim situacijama.