Zagrebački gradonačelnik posjetio djecu Ljetne škole na Viru

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 27, 2018 |

Gradonačelnik Milan Bandić posjetio je odmaralište Cvrčak na otoku Viru, djecu pripadnika srpske nacionalne manjine koja pohađaju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture. Ovaj program traje već 23 godine zaredom i održava se uz pomoć sufinanciranja Grada Zagreba i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba. 

 

Prvi čovjek Grada Zagreba posjetio je djecu pripadnika srpske nacionalne manjine   u odmaralištu na otoku Viru koja pohađaju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture.Iznimno mu je zadovoljstvo što se ovo tradicionalno održava već 23 godine.”Drago mi je da sam ovdje i drago mi je da sudjelujem  na ovaj način na organizaciji, financirajući sve nacionalne zajednice. Drago mi je da svjedočimo da smo u  Zagrebu izgradili grad po mjeri za sve ljudi koji žive, jer u gradu Zagrebu nema viška ni jednog čovjeka.Svatko je dobrodošao, jer je multietničan i multikulturalan, Zagreb nema alternative. To je moj najveći projekt u mojih 18godina na to sam ponosan i sretan sam što sam ovdje na Viru” reka je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.  Kako je ovo ljetna škola, saznali smo iz prve ruke što djeca koja tu ljetuju mogu sve naučiti i kako je osmišljen program njihova ljetovanja ? “Nastojimo kombinirati nešto školskoga, tipa predmeti, nacionalne grupe, malo povijesti, malo glazbe i jezika, ali naravno 100 m su od mora i kupaju se dva puta dnevno. Malo pjevaju i malo se igraju. Radimo i ankete s djecom, dakle svi uživaju i svima je dobro. Samo mogu kucnuti od drvo da ćemo ovo nastaviti iduće godine u tom smjeru” istaknuo je Saša Milošević, Srpsko narodno vijeće. Obrazovni rad Ljetne škole srpskog jezika i kulture odvija se u dvije skupine učenika koji će sa svojim učiteljima boraviti sedam dana u odmaralištu. Ove je godine u Ljetnu školu prijavljeno ukupno 147 učenika iz cijele Hrvatske.