Zagrebačka županija stipendira učenike i srednjoškolce

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 10, 2015 |

Jedan od najvećih ulagača u obrazovanje, upravo je Zagrebačka županija. Početkom svake školske godine, županija raspisuje natječaj za stipendiranje učenika i studenata. Ove godine, županija dodijeljuje 50 novih stipendija, uz 158 starih koji nastavljaju školovanje.

 

“Svake godine u proračunu osiguravamo sredstva za financiranje, kako srednjoškolaca, tako i studenata. Za ovu godinu, 2015./2016. smo raspisali natječaj koji je otvoren do 15. listopada, za sve naše školarce s područja Zagrebačke županije. Bilo bi to 50 stipendija”, izjavio je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.

 

Županija dodjeljuje 30 stipendija srednjoškolcima, a 20 studentima. Stipendije se dodijeljuju prema kriterijima izvrsnosti te prema socijalnom statusu, a posebna pozornost pridana je upravo stipendiranju za deficitarna zanimanja. Gotovo dva i pol milijuna kuna, izdvojena su sredstva za stipendije.Stipendiranje učenika i studenata, samo je jedna od mjera koje županija čini za poticanje obrazovanja.

 

Upravo su izvrsni rezultati na natjecanjima, dokaz da se Zagrebačka županija može ponositi mladim i obrazovanim ljudima. Stipendije se dodijeljuju za 12 mjeseci, a prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija, kao i potrebne uvjete za podnošenje prijava, svi studenti i srednjoškolci mogu pronaći na stranicama Zagrebačke županije.