Zagreb se sjeća žrtve Vukovara i Škabrnje

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 18, 2017 |

Prošlo je već 26 godina otkada je Vukovara doživio jednu od najtragičnijih događaja Domovinskog rata. Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u ulici grada Vukovara u Zagrebu održan je svečani program gdje su upaljeni lampaši.

 

U svečanom programu  su sudjelovali pripadnici Hrvatske vojske i policije te učenici zagrebačkih škola. Uoči Dana sjećanja  na žrtvu Vukovara i Škabrnje u ulici grada Vukovara okupili su se brojni građani koji su došli sa svojim lampašima na simboličan način odati počast i prisjetiti se svih žtrva Vukovara. Održan je svečani program koji je organizirao Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske i Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. “Neka priča o hrabrosti Vukovaraca i Hrvatskog naroda bude vječna istina i vječna poruka Hrvatima kako smo teško izborili samostalnost. Ona je simbol Domovinskog rata. Simbol borbe za neovisnost, temelj naše države. Vukovar je Hrvatska, a Hrvatska je Vukovar” rekao je  Boris Vukadinović, dragovoljac Domovinskog rata. Svijeće su zapalili brojni prisutni uključujući i gradonačelnika Zagreba, te ministra unutarnjih poslova. “Nama je ostalo jedino  da se to nikad ne zaboravi. Mrzili nismo, niti ćemo mrziti ikada. Oprostit ćemo uvijek, ali zaboraviti nećemo nikada. I to je poruka nama da budemo zajedno, da više radimo i da ljudima osiguramo da bolje žive, jer za to su ostavili živote ti hrabri ljudi” rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Napomenuo je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova : ” Vidjeli ste puno mladi, puno djece, kadete policijske akademije,vojne polaznike što je jamstvo da Vukovar nikada neće biti zaboravljen”. Svečani program obilježen je i molitvom koju je predvodio vojni kapelan pater Zdravko Barić. Mnogi  hrvatski gradovi upalili su lampaše i odali počast gradu heroja, čija je žrtva zaslužna za slobodu Hrvatske.