Zagreb postao dio europskog natjecanja u bicikliranju

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 25, 2015 |

Grad Zagreb i 36 europskih gradova odmjerit će snage tijekom mjeseca svibnja u svojevrsnom natjecanju u korištenju bicikla u svakodnevnom životu. Pomoću aplikacije za mobilne uređaje, pratit će se prijeđena udaljenost i smanjenje emisije stakleničkih plinova.

 

Smanjenje prisutnosti ugljičnog dioksida u gradovima te ekološko kretanje građana ciljevi su europskog projekta The European Cycling Challenge u koji se priključio i Zagreb.

 

“Dobro je da smanjujemo CO2, da koristimo što više javni gradski prijevoz te da se manje vozimo automobilima. Ovaj projekt je hvalevrijedan”, rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba te je nadodao kako projekt The European Cycling Challenge ima njegovu punu podršku.

 

Projekt je zamišljen kao svojevrsno natjecanje između 37 europskih gradova u broju sudionika, prijeđenim kilometrima i smanjenju emisije CO2, a napredak se prati pomoću aplikacije za mobilne uređaje.

 

“Važno je da se vozite na području Zagreba, da koristite bicikl za odlazak na posao ili u kupovinu. Sport se ne računa jer je ovo natjecanje u gradskom bicikliranju”, objasnila je Darinka Jug iz Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.