Zagi dobio nasljednika Hrkija

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 29, 2015 |

Nakon tromjesečnog javnog natječaja, maskota Europskih sveučilišnih igara, koje će biti održane 2016. godine u Zagrebu i Rijeci, dobila je i službeno ime. Ime Hrki za maskotu hrčka odabrali su aktivni te bivši hrvatski sportaši.

 

“Mi ne promoviramo vrhunski, natjecateljski sport, mi promoviramo sport za sve studente jer je bitno zdravo živjeti i zdravo se kretati, a hrčak upravo to radi. On šalje poruke koje su u sklad s akademskim sportom, studentskim sportom i ne samo u Hrvatskoj već i u cijelom svijetu”, rekao je Zrinko Čustonja, direktor Europskih sveučilišnih igara.

 

Na europskim sveučilišnim igrama natjecat će se preko 5 tisuća sportaša, a po prvi puta nastupit će i studenti s invaliditetom.

 

“Ovo je uistinu velika prilika da se pošalje jaka poruka javnosti da i studenti s invaliditetom pripadaju studentskom svijetu i da se njihov uspjeh na akademskoj i sportskoj razini cijeni”, istaknuo je Mihovil Španja, ambasador Europskih sveučilišnih igara.

 

Europske sveučilišne igre okupit će studente s preko 200 sveučilišta iz više od 40 europskih zemalja, a održavat će se od 12 do 25 srpnja 2016. godine u Zagrebu i Rijeci.