Zadrani se ne trebaju bojati poreza na nekretnine

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: travanj 10, 2017 |

Iako je najavom bilo predviđeno osam točaka Dnevnog reda na Kolegiju zadarskog gradonačelnika ovoga puta našlo se njih 11.  Nadodane su prve tri točke vezane za školstvo u Gradu Zadru.

 

Također ovom prilikom usvojen je i Prijedlog odluke o isplati uskrsnica zadarskim umirovljenicima u iznosu od 200.00 kuna i to onim umirovljenicima čija mirovina nije veća od 1900.00 kuna. U cilju poticanja razvoja otočne proizvodnje i jačanja konkurentnosti otočnih proizvoda na tržištu, Grad Zadar je prije godinu dana donio Pravilnik o načinu dodjele potpora za promicanje Hrvatskog otočnog proizvoda s područja zadarskih otoka za 2016. godinu. Za provedbu ovakve potpore osigurana su sredstva u iznosu od 30.000,00 kuna od čega je realizirano 1.460,00 kuna. Treba istaknuti kako se prije početka Kolegija zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta osvrnuo na primjenu novog zakona o nekretninama te je naglasio kako se Zadrani ne trebaju bojati novog zakona koji će  u konačnici zamijeniti: plaćanje komunalne naknade, naknadu za kuće za odmor te naknadu za spomeničku rentu. Koji će točno koeficijent u konačnici građani Zadra plaćati za svoje nekretnine  odlučit će Gradsko vijeće.