Zadovoljavajuće stanje sigurnosti

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 11, 2018 |

Opće stanje sigurnosti na području Policijske uprave sisačko-moslavačke načelnik Uprave Luka Pešut ocjenjuje dobrim. No cilj ga je još poboljšati, istaknuo je načelnik na prvoj ovogodišnjoj konferenciji za novinare, održanoj četiri mjeseca nakon stupanja na tu dužnost. Isto tako, građani imaju pravo i moraju znati što policija radi, kaže načelnik Pešut, istaknuvši i zadovoljstvo rezultatima postignutim u proteklom razdoblju.

 

Među ostalim i rezultatima operativne akcije Mir i dobro, koja je provedena od 15. prosinca prošle do 8. siječnja ove godine. Policija je u sklopu akcije oduzela 4 komada oružja i 46 komada raznog streljiva a zbog nezakonitog posjedovanja oružja i streljiva prekršajno je prijavljeno 5 osoba. Zbog nezakonite uporabe pirotehničkih sredstava prekršajno su prijavljene i tri maloljetne osobe. Za vrijeme ove akcije na području Policijske uprave sisačko-moslavačke nisu zabilježena stradavanja, istakao je Pešut i dodao kako je na graničnim prijelazima u tom razdoblju zabilježen prelazak gotovo 187 tisuća putnika i 84 tisuće vozila. Policija na području ove, teritorijalno velike policijske uprave, djeluje u 11 policijskih postaja. Velik je broj i policajaca pa su tako policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u koordinaciji s USKOK-om, proveli kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom Policijske uprave sisačko-moslavačke, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo primanje mita. Njega se sumnjiči da je u Glini, 22. i 23. prosinca prošle godine, od 65-godišnjeg muškarca tražio novac u zamjenu da ga ne bi procesuirao za kazneno djelo ili prekršaj te mu je oštećeni dao 500 kuna. U ovoj uprava rad će usmjeriti na odabrane strateške prioritete. Igor Pasanec, voditelj Službe kriminalističke policije istaknuo je kako je i dalje jedan od najvažnijih strateških prioriteta ove Policijske uprave rješavanje kaznenih djela ratnih zločina počinjenih na ovom području tijekom Domovinskog rata. Pažnja će se posvetiti otkrivanje koruptivnih kaznenih djela te kaznenih djela iz područja organiziranog kriminaliteta. Vodeći brigu o stanju u prometu, provodit će se svakodonevne kontrole, kako bi se zaustavio negativan trend povećanja broja prometnih nesreća zabilježen prošle godine.