Zabok je veliko gradilište

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 23, 2015 |

Cjelodnevni program proslave Dana Grada Zaboka završio je svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog. Na svečanosti su dodijeljene nagrade Grada Zaboka zaslužnim pojedincima i ustanovama.

 

Kao što i priliči takvim svečanostima, rečeno je da su u Zaboku mnogi veliki graditeljski projekti pri kraju te su najavljeni i novi koji kreću do kraja godine, a u koje su uključene sve strukture, od gradskih preko županijskih do državnih. Protekla godina je bila obilježena gradnjom sportske dvorane u Zaboku koja je pred dovršetkom.

 

Najavljeni su i projekti kojima Vlada Republike Hrvatske želi pridonijeti razvoju kako Zaboka tako i cijele Krapinsko zagorske županije a radi se o gradnji nekoliko prometnih pravaca kao i o najavide se kreće u rekonstrukcije željezničke pruge Zaprešić – Zabok.

 

Krapinsko zagorska županija ima više projekata koji se odvijaju u Zaboku a jedan od najvažnijih je dovršetak rekonstrukcije zgrade Doma zdravlja kojom će istovremeno započeti i gradnja Doma umirovljenika u Zaboku početkom lipnja. Gradnja doma umirovljenika trebala bi trajati dvije godine.

 

Uz navedene projekte u Zaboku je u tijeku i gradnja rotora kao spoja na brzu cestu Zabok – Krapina čiji dovršetak prve etape do Svetog Križa Začretja se planira početkom srpnja dok početkom listopada kreće i rekonstrukcija Prilaza doktora Franje Tuđmana.

 

Jedna od bolnih prometnih točaka u Zaboku na kojoj je bilo više smrtnih slučajeva je i prijelaz preko pruge Kod Šode koji je do sada bio nezaštićen jer su iz bivše vlade uvjeravali da se taj prijelaz ne može zaštiti bez opsežnih zahvata a očito je da je uz malo dobre volje sve moguće.

 

Povelja Grada Zaboka dodijeljena je Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Plakete su dodijeljene Područnoj školi Špičkovina te Vrtlariji Čuček kao jednom od gospodarskih subjekata koji se od nekoliko plastičnih čašica za jogurt razvio u ozbiljnu vrtlariju.