„Za pitku vodu“

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 12, 2017 |

Otpor izgradnji jedinstvenog regionalnog Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici za područje Splitsko-dalmatinske županije ne jenjava. Najglasniji su stanovnici Dalmatinske zagore, okupljeni u navodne ekološke udruge. Nove prosvjedne akcije sada planiraju i pod okriljem braniteljskih udruga u inicijativi koju su nazvali Organizacijski odbor domoljuba „Za pitku vodu“ . Jer oni jednostavno ne vjeruju znanstvenicima koji su, po tko zna koji put, dokazali kako ugroze za pitku vodu u Lećevici – nema.

 

Organizacijski odbor domoljuba „ Za pitku vodu “ organizirao je „ Okrugli stol znanstvenika i stručnjaka različitih profila koji su iznjeli svoje sudove i alternativvna rješenja o predloženim štetnim projektima CGO Lećevica, plinske termoelektrane na jezeru Peruča , odlagalištu otpada Karepovac , otpadnim vodama Grada Splita, te kako oni tvrde , drugim ekološkim problemima u RH .

 

Dan nakon održanog „ Okruglog stola“ znanstvenika, organizirali su i press konferenciju na splitskoj Rivi na kojoj su kako su kazali željeli izvijestiti javnost o svojim utiscima sa „Okruglog stola“ ,te o razlozima odgađanja održavanja prosvjednog skupa na Splitskoj rivi . Isto tako iznijeli su niz novih inicijativa i poziva prema vlastima splitsko-dalmatinske županije , Grada Splita,te Vlade i resornih ministrastava RH.

 

Iz Organizacijskog odbora domoljuba „Za pitku vodu“ tvrde kako sve rade sa ciljem da omoguće zdrav život u očuvanoj prirodi i okolišu s ekonomijom koja omogućava održiv rast za današnje i buduće generacije i sa solidarnim doprinosom u rješavanju globalnih ciljeva zaštite okoliša.