Za komunalnu infrastrukturu četiri milijuna kuna

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: kolovoz 15, 2015 |

Temeljem javnog poziva, Zagrebačka županija dodijelila je gradovima i općinama sa svog područja sredstva kapitalne pomoći u iznosu od 4.420.000,00 kuna za sufinanciranje izgradnje i održavanja objekata te uređaja komunalne infrastrukture. Sredstva su dodijeljena gradovima Velika Gorica, Dugo Selo, Zaprešić, Vrbovec i Sveta Nedelja te općinama Brckovljani, Kloštar Ivanić, Pisarovina, Bedenica, Kravarsko, Preseka, Bistra, Luka i Pušća.

 

Javni poziv je otvoren do 1. prosinca 2015. godine ili do iskorištenja sredstava, a jedinicama lokalne samouprave na raspolaganju je još 1.380.000,00 kuna od ukupno osiguranih 5,8 milijuna kuna.

 

Sredstvima kapitalne pomoći želi se potaknuti dugoročno održiv i teritorijalno uravnotežen razvoj prometne infrastrukture, vodoopskrbe i zbrinjavanja otpada te otpadnih voda na cijelom području Zagrebačke županije, posebno u dijelu koji se odnosi na infrastrukturu i kvalitetu života. Prihvatljive aktivnosti koje se sufinanciraju su izrada projektno-tehničke dokumentacije, građenje, adaptacija i/ili sanacija komunalnih objekata.