Vukovar u srcu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 17, 2017 |

Brojne su aktivnosti Udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Siska koja je ove godine obilježila 25. obljetnicu rada. Puna dva i pol desetljeća rade na okupljanju vojnih invalida Domovinskog rata s područja Siska i borbi za njihova prava.

 

No posebnu pažnju posvećuju djeci, ponajprije kako bi spoznaje o Domovinskom ratu prenosili na mlade. Uoči vukovarskih Dana sjećanja organizirali su izložbu dječjih radova pod nazivom Vukovar u srcu. Izložba dječjih radova posvećena je Vukovaru i hrvatskim braniteljima, kaže Stjepan Lugarić, predsjednik HVIDR-e Grada Siska. Jer iznimno je važno sačuvati sjećanja na nedavnu hrvatsku povijest ali i s njom upoznati one koji u vrijeme Domovinskog rata još nisu bili rođeni. Autor izložbe Vukovar u srcu je Stjepan Lugarić a materijale su na edukativnim radionicama izradila djeca članova sisačke HVIDR-e s voditeljicom Jelenom Marić Senković.