Vrlo uspješna kutinska biciklijada

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 24, 2017 |

Svi koji su se ove subote bili uputili na najpoznatiju kutinsku manifestaciju „Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini“ tj. kutinsku biciklijadu, bili su zadovoljni. Prije svega, vrijeme je u konačnici bilo savršeno za vožnju na biciklu, što je privuklo ogroman broj biciklista.

 

Marijana Musij zamjenica direktorice kutinske Turističke zajednice tako je istaknula da je želja potaknuti što više ljudi da se uključe u tu akciju, da obilježe Dan planeta Zemlje, da koriste bicikl kao prijevozno sredstvo, a isto tako u turističkom smislu žele potaknuti što više obilježavanje biciklističkih ruta i povezivanje na ciklo turističke pravce. Zahvaljujući lijepom vremenu koje je bilo u subotu, kutinska biciklijada privukla je povelik broj ljubitelja vožnje na 2 kotača. Dio njih iz smjera Zagreba na biciklijadu je došao posebnim vlakom „Bike express“.

 

Biciklisti su se mogli uputiti na kraću rutu u dužini od 6 kilometara, ili pak na dužu rutu koja je iznosila 44 kilometra. Obje rute cilj su imale kod Prijemnog centra u Repušnici, koji se nalazi na samom ulazu u Park prirode Lonjsko polje. Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić istaknuo je zadovoljstvo s podatkom da ono što je pokrenuto prije 15-ak godina naraslo u jednu tako veliku manifestaciju, da se zaista pola Hrvatske okupi u Kutini i u cijeloj Moslavini, ate da je ove godine Prijemni centar u Repušnici poslužio kao odlična scenografija za okupljanje biciklista. Kod Prijemnog centra kutinske udruge:izviđači, streličari, aero-modelari, udruga za terapijsko jahanje Topot, za sve sudionike organizirali su različite rekreativne aktivnosti, a sve kako bi biciklijada imala i raznoliki popratni sadržaj,u kojemu su posebno uživali najmlađi.