Vrh Zagreba o sjednici Sabora

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 3, 2015 |

Nakon što zastupnici Hrvatskog sabora nisu uspjeli izabrati predsjednika i tako konstituirati 8. saziv Sabora, cijelu situaciju komentirali su čelni ljudi hrvatske metropole, zagrebački gradonačelnik i predsjednik Gradske skupštine.

 

“Pa rekao sam prije sjednice da će se to dogoditi. Pregovarat će se dok se ne postigne dogovor, a svatko pregovara sukladno sa svojim očekivanijim i mogućnostima”, rekao je Milan Bandić.

 

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Darinko Kosor, istaknuo je kako su zastupnici Domoljubne koalicije opušteno pratili tijek konstituirajuće sjednice.

 

“Na sjednicu smo došli relaksirani. Mi smatramo da prvo treba doći do dogovora, treba se formirati većina prema Ustavu od 76 zastupnika, a onda trebamo izglasati predsjednika Sabora i novu Vladu Republike Hrvatske”, naglasio je Darinko Kosor.

 

Kada će zastupnici izabrati predsjednika Hrvatskog sabora još je uvijek nepoznato, no ono što se zna jest da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nove konzultacije sazvala za ponedjeljak.