Vraćena zastava na Marjan

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 10, 2017 |

Niti dva tjedna nije uspjela odolijevati udarima orkanske bure nacionalna zastava koja se vijori na vrhu splitskog Marjana. Iako je riječ o zastavi posebno izrađenoj za ekstremne vremenske uvjete, vjetar ju je doslovce pretvorio u papar.

 

Nova zastava je ponovno postavljena. Koliko će trajati, upitno je budući bura još uvijek puše. „Marjane ča barjak ne viješ“, Splićani su mogli pretpostaviti koji je odgovor na to pitanje. Čak se sa rive moglo vidjeti koliko je oštećena od vjetra. U petak je zastava već bila na pola rasparana, a u noći s petka na subotu se skroz raspala, kazao je Robert Koharević, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Park – šumom Marjan. 365 dana u godini, 24 h dnevno, na Marjanu se vije barjak. Iako vremenske prilike još uvijek nisu idealne, nova zastava krasi vrh Splita. Godišnje se promijeni desetak zastava koje vjetar uništi, a ova posljednja koju je orkanska bura iskidala prošlog vikenda jedna je u nizu zastava koje se moraju promjeniti ili zakrpati – kazao nam je Robert Koharević.Na društvenim mrežama je bilo polemika oko cijene zastave koja vijori na vrhu Marjana. Korarević je objasnio da postoje i jeftinije, ali su paralelno i manje kvalitetne. Kakvo god vrijeme bilo i koliko je god puta trebalo promjeniti ili zakrpati, bitno je da je ona tu, ipak je opjevana u najpoznatijim pjesmama o Splitu.