Volonterski Oskar

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 7, 2017 |

Volonterski Oskar godišnja je nagrada za volontera godine.  Sve neprofitne organizacije koje rade s volonterima mogle su nominirati  volontera  za tu nagradu, koji su dali poseban doprinos njihovom radu, korisnicima i razvoju organizacije te da im tako iskažu dodatno priznanje. Ove godine nominirana su tri kandidata, a nagradu za životno djelo  dodijeljeno je Marijanu Miliću. Volonterski Oskar godišnja je nagrada za volontera godine koja se dodjeljuje za  volonterski doprinos na području Grada Zagreba.

 

Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara se ističe   poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednici. Natječaj za nagradu Volonterski Oskar provodi se u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.” Grad Zagreb još od 2001.godine kada je bila godina volontera zapravo potiče volontiranje u zajednici, svak od nas radeći dobra djela i pomažući onima kojima je najpotrebnije zapravo, doprinosi kvaliteti života u zajednici i poboljšava život svojih sugrađana” rekla je Romana Galić, pročelnica GU za  socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Zašto volontiraju i je li im to oduzima puno vremena otkrili su nominirani kandidati. “S 11 godina sam obolio od leukemije i tako je krenula ta moja priča i na kraju liječenja sam se odlučio prijaviti u Udrugu Krijesnica za pomoć djeci obiteljima koji su suočeni s malignom bolešću, jer smatram da s tim svojim iskustvom trebao bi pomagati drugima. Što se tiče vremena volontiranje mi oduzima dosta vremena jer sam u akciji u projektima koji zahtijevaju puno vremena, pa onda škola nažalost pada nekada u drugi plan” rekao je Fran Markulin.  Osim volontera, nagradu za životno djelo dobio je Marijan Mikulić. On volontira već oko 25 godina. Zahvaljujući njegovom volonterskom aranžmanu  zbor kojeg je osnovao postigao je brojne uspjehe i nastupe, a članovi zbora ima su prilike na raznim destinacijama nastupati. “Vrlo mi je draga ova nagrada, prije svega zato što su me predložili moji članovi zbora. Prihvaćam to kao nagradu koju smo dobili zajedno.

 

Nagradu smo dobili zato što već 25 godina djelujemo kao amateri u Zagrebu. Zbor “Čarobna frula” sam osnovao s namjerom da pomažem nadarenoj djeci u razvoju njihovih umjetničkim talenata. I to uspješno radimo već 25 godina.” rekao je  Marijan Mikulić, volonter i dobitnik Nagrade za životno djelo.Društveno koristan rad pozitivan je za svakog pojedinca, a dobro djelo vrijedi daleko više od materijalnog.