Volonteri na Europskom prvenstvu u rukometu

Kategorija: Sport | Objavljeno: siječanj 8, 2018 |

Rukometno Europsko prvenstvo u Hrvatskoj se održava od 12.do 28.siječnja. I dok se svi brinu o tome tko će pokazati najbolju igru, tko je favorit , koliko je jaka Hrvatska i može li do najsjajnije medalje, postoje i oni koji brinu da organizacija svake utakmice protekne u najboljem redu. Naravno, radi se o volonterima , koji su zasigurno jedan od najvažnijih kotačića velikih natjecanja poput ovoga, a gotovo uvijek su u sjeni.

 

Kako bi sve prošlo u najboljem redu, za uspješnu organizaciju Europske smotre najboljih Europskih reprezentacija, potrebni su i volonteri , kojih neće nedostajati. Naprotiv, interes za volontiranje na ovom natjecanju prevelik je.

 

A splitski volonteri svoju priliku da osjete kako je to raditi na velikom natjecanju imali su već prošlog petka, kada je u Spaladium areni odigrana humanitarna utakmica između Hrvatske i Crne Gore . Bila je ovo, kako za Hrvatsku, tako i za splitske volontere prava generalna proba prije početka natjecanja. Očito je kako volontera u Splitu neće nedostajati.A jedan od kriterija pri odabiru onih koji će volontirati , a koji je bar malo olakšao prilikom izbora bila je i dobna granica volontera, koja ne dopušta mlađima od petnaest godina da volontiraju. Tako je barem u nekom segmentu sužen izbor ionako prevelikog broja zainteresiranih. Za volontere je svaka utakmica od jednake važnosti i prilikom nastupa bilo koje reprezentacije sve mora biti na najvišoj razini. Upravo iz tog razloga za svaku se utakmicu angažira dosta velik, ali i točno određen broj ovih ljudi iz sjene.

Jedno je sigurno, hrvatski volonteri na Europskom prvenstvu bit će na najvišoj mogućoj razini , a ako tako ovu smotru odrade i Kauboji , onda će zasigurno biti puno razloga za zadovoljstvo!

 

VEZANI ČLANCI