Više od 2 000 studenata posjetilo Job Fair

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 10, 2016 |

Više od dvije i pol tisuće studenata programera, elektrotehničara, fizičara, sistemaša u potrazi za poslovnim prilikama te plaćenim ljetnim praksama, posjetilo je sajam poslova Job Fair. Ovogodišnji sajam, na kojemu se predstavilo više od 50 hrvatskih, ali i međunarodnih poslodavaca, nadmašio je sva očekivanja organizatora.

 

“Job Fair znači povezanost akademije, studenata i industrije, što je zapravo izvrsan događaj jer ga organiziraju sami studenti.Neka poduzeća se predstavljaju na izložbenim prostorima, a neka na prezentacijama. Drugu godinu za redom, tu je i Microsoft koji dolazi baš iz Osla, imamo Google kojemu je upravo završila prezentacija na kojoj je sudjelovalo 400 studenata, a tu su i primjeri hrvatskih startupova”, istaknuo je jedan od organizatora Job Faira 2016.

 

Na sajmu je po prvi puta predstavljena tvrtka za razvoj softvera za satelitsku industriju i program svemirskih tehnologija, područje koje je studentima još uvijek nepoznanica. Budući da je tvrtka u potrazi za vrhunskim programerima, studentima posjetiteljima je ovo bila odlična prilika za pronalazak posla.Job Fair okupio je više od dvije tisuće posjetitelja, pružioo mogućnost poslodavcima da se približe studentima koji su ujedno i njihovi potencijalni kreativni zaposlenici, a studenti su iz prve ruke mogli dobiti uvid u ponudu pojedinih renomiranih tvrtki.

 

Studenti su iz prve ruke mogli čuti i poslovna iskustva hrvatskih start – up tvrtki, pogledati simulatore električnog bicikla, automobila te razne mobilne aplikacije. Reakcije posjetitelja, i više su nego pozitivne.Job Fair okupio je više od dvije tisuće posjetitelja, pružioo mogućnost poslodavcima da se približe studentima koji su ujedno i njihovi potencijalni kreativni zaposlenici, a studenti su iz prve ruke mogli dobiti uvid u ponudu pojedinih renomiranih tvrtki.