Virtualna smotra Sveučilišta u Splitu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 10, 2018 |

Budući studeneti, iz udobnosti svog doma moći će virtualno prošetati svim sastavnicama splitskog sveučilišta i dobiti sve potrebne informacije o 150 studijskih programa, kroz takozvanu virtualnu šetnju.

 

Maturantima su to omogućili studenti, njih desetak, koji su u protekle tri godine radili na ovom projektu.

 

Portal je zamišljen tako da će u buduĆnosti svim zainteresiranima za nastavak školovanja na splitskom Sveučilištu nuditi multimedijalni sadržaj,a bit će povezan i sveč postoječom aplikacijama za studente.

 

Virtualna smotra ima i interaktivnu komponentu budućih studenata i zaposlenika fakulteta, koji će na njihova pitanja odgovarati putem foruma.

 

Učenici tako u svako doba dana mogu zaviriti u atrije, predavaonice, labaratorije, referade i saznati sve što im je potrebno za upis studija.

 

Osim virtualne smotre tim studenata koji je radio na ovom projektu osmislio je i snimio trominutni film o splitskom Sveučilištu, koji je dostupan na webu.

 

Projekti su to koji su financirani iz natječaja sredstava ostvarenih iz upisnina studenata Sveučilišta u Splitu, za koje je ova ustanova osigurala tri milijuna kuna. Njima će se u budućnosti financirati i izgradnja studentskog kluba, ali i preurediti dva postojeća igrališta. Cilj je kaže rektor Šimun Anđelinović s minimalnim sredstvima stvoriti trajne vrijednosti koristeći intelektualni potencijal splitskih studenata.