Virin most u Otoku

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: travanj 13, 2017 |

Splitsko-dalmatisnki župan Zlatko Ževrnja u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Petra Škorića, obišao je gradilište Virinog mosta u Općini Otok u Cetinskoj krajini. Riječ je rekonstrukciji kojom se postojeći most proširio za više od tri metra, vrijednoj više od dva milijuna kuna.

 

Na cesti između grada Sinja i općine Otok splitsko-dalmatinska Županijska uprava za ceste, kao investitor, izvela je cijeli niz radova. Do rekonstrukije ta je cesta bila jednom od crnih prometnih točaka u Dalmaciji. Učestale prometne nesreće odnijele su i dva mlada život. Ova posljednja rekonstrukcija i dogradnja treća je u zadnje četiri godine.

 

U Virin most ugrađene su cijevi za elektro i telefonske instalacije te je napravljena i  nova ograda. U most je ugrađeno oko 140 metara kubičnih betona i oko 20 tona armature.

 

Prije nekoliko tjedana Općina otok je raspisala natječaj za izgradnju šest kilometara dugačkog nogostupa od Otoka do naselja Gala.

 

Radovi u Otoku u Cetinskoj krajini samo su dio ambicioznog programa kojeg će do kraja godine provesti Županijska uprava za ceste i to upravo na području Dalmatisnke zagore i otoka, na kojima su ceste, zbog višedesetljetnog  zanemarivanja, u najlošijem stanju.